Umami Brunch Sicilia – Dolce far niente

TOUCH THE WORLD

Umami Brunch Sicilia – Dolce far niente

Să fie vreo 15 ani de când mergem cel puțin o dată pe an în Sicilia. Avem locurile noastre unde ne bem primul espresso, unde mâncăm granita de fragole, altul pentru granita cu fistic și briosă cu înghețată de fistic, domnul care vine sâmbăta în zori și ne aduce mozzarella proaspătă, pescăria de unde luăm pește spada abia scos din mare, italianca noastră favorită, la nonna, care cum află că ne-am cumpărat biletele de avion, deja plănuiește o caponata adevărată și niște scoici umplute cum doar ea are răbdare să gătească.

De toate ne e îngrozitor de dor și anul ăsta nu pare că ne vom întâlni. Ne-a rămas însă esența livezii de mandarini și lămâi din spatele casei – adică câte-o sticlă de arancello și limoncello primite de sărbători, foarte multe rețete pe care le-am gătit alături de localnici și piatra de temelie, experiența papilelor răsfățate în toți acești ani.

Nu mergem noi în Sicilia, dar vine Sicilia la noi.
20 septembrie 2020, în grădină la Columb 11
SICILIA. DOLCE FAR NIENTE

Iată ce veți găsi pe tasting table și abia așteptăm să vi le povestim. 

Continuăm să gătim ca pentru gașca noastră de prieteni, cu aceeași bucurie, chiar și sub mască, punem toată mâncarea pe masă din grădina Columb 11, dar o servim noi pentru voi și purtați și voi mască cât noi vă punem preparatele în farfurie și vă povestim despre ele. În formularul de înscriere o să vedeți că sunt două intervale de timp disponibile (10:00 – 11:30 și 11:30 -13:00), astfel ca în gradină să nu fim mai mulți de 20. Da 20. Știm regulile cu 50, dar noi vrem să vă simțiți în siguranță și să vă bucurați de mâncare și de atmosferă. Masa comună de care ne era așa drag, se transformă acum în mese de 2-4 persoane, așa că vă incurajăm, dar nu vă limităm, să veniți în grupuri.

Punem spumantul la rece și vă asteptăm rezervarile la 0722193066 sau la taste@umamibrunch.ro, în limita locuri disponibile. Locul se blochează doar dupa plata taxei de participare.

Taxa de participare este 210 lei și include tot ce-i în meniul, plus ce idei ne mai vin între timp.

Umami Brunch este un eveniment lunar dedicat food lover-ilor și organizat în jurul unui tasting table pe care se regăsesc gusturi specifice diverselor locuri din lume, în funcție de tematica fiecărui eveniment. De fiecare dată alegem bucătăria altei țări, meniul include cele mai reprezentative 15-20 de preparate sărate și dulci și sunt gătite în colaborare cu specialiști si producători locali – brutari, cofetari, food bloggers, etc, dar si cu oameni care au cunoscut îndeaproape bucătăria respectivă.  

Dă join grupului Umami Brunch și descoperă poveștile preparatelor și ingredientelor de pe tasting table. Tot aici vorbim despre gusturile pe care le descoperim în diverse colțuri de lume și publicăm rețete testate în bucătăria Umami Brunch sau alături de localnici.

LEAVE A COMMENT