Umami Brunch, luna iulie – Vive la France

TOUCH THE WORLD

Umami Brunch, luna iulie – Vive la France

A venit vacanta cu trenul din Franta si daca tot venea in Romania, am zis sa o invitam la Umami Brunch. A acceptat invitatia, asa ca pe 14 iulie, de la ora 11, în acelasi spatiu liber si creativ, la AWE, spunem impreună „Vive la France” si descoperim de ce terroir-ul este esential in bucătaria franceza.

Calatorim prin regiunile Frantei, de la nord la sud, si ne folosim toate simturile pentru a ne bucura de peste 20 de preparate care ne spun povesti despre arta, traditie si stilul de viata al francezilor.

Din culisele Umami Brunch

Direct din Franta, aducem cateva branzeturi d-alea bune ca sa gratinam un Croque Monsieur, sa facem un quiche cu somon si macris, plus niste crochete cu usturoi si crema de blue cheese. Langa branzeturi am pus si niste unt, ca francezii il pun in orice. Noua ne trebuie ca sa facem madeleines pufoase cum am invatat de la Dominique Ansel Bakery Si daca Dominique zice ca e musai sa le mananci imediat cum ies din cuptor, asa facem si noi la Umami Brunch.

In rest ne descurcam cu ce e local si sezonier. Coq au vin cu coq bio, morcovi tineri si niste hribi, iar din ficat facem un parfait cu dulceata de cirese negre si chives de la Microgreens. Am gasit si un camembert romanesc ca sa il imbracam in aluat frantuzesc si sa il accesorizam cu niste nuci si rozmarin. Avem si french fries, dar ii prajim in untura de gasca. Maica-mea face crema de zahar ars ca-n copilarie, pardon, crème caramel, si eu promit sa nu ma ating de ea, ca altfel nu mai apucati. Cuptoarele Grain Trip coc emblematicele, dar si inoveaza, cum le sta lor bine. Daca francezii pun paine in supa de ceapa, Grain Trip pune supa in paine.

E ziua Frantei, deci musai punem si niste bule la rece. 

Cel mai probabil va fi canicula pe 14 iulie, deci ne vedem la AWE . Adaptive Work Environment – racoare, spatiu liber si creativ. 

Așa că, Let’s taste the world!

Pentru intrebari si rezervari, dă-ne mesaj pe adelinamaria.ro@gmail.com, ori și mai repede, sună-ne la 0722193066. Fiind doar 40 de locuri disponibile, locul se rezervă doar în momentul în care s-a făcut plata.


Pe tasting table
Croque Madame cu ouă de țară și sos Béchamel
Croque Monsieur gratinat cu brânză Comté
Parfait din ficat de pui bio cu dulceață de coacăze și chives
Coq au vin cu hribi și morcovi tineri
Quiche cu somon, brânză de capră și măcriș roșu de la Microgreens
Galette cu camembert românesc de la Timian, nuci și rozmarin
Crochete de usturoi cu cremă de blue cheese
Ratatouille ca în Provence
Cartofi franțuzești prăjiți în untură de gâscă
Tapenade cu măsline negre coapte, anșoa și capere
Pâine cu supă de ceapă și brânză Gruyère din cuptoarele Grain Trip
Mini madeleines coapte cu maximum 5 minute înainte să le mânânci
Rulouri Timian din lapte de capră cu merișoare, ananas și ierburi de Provence
Cremă de zahăr ars ca-n copilărie cu zmeură proaspătă
Savarina cu sirop de citric și fructe de sezon
Bezele cu lavandă
Mini croissante cu unt și maia
Unt franțuzesc cu dulceața lu' Răzvan de caise

Socată cu căpșuni
Ceai rece cu pere și ghimbir
Cafea Nespresso
Vinuri efervescente Friza de la Crama Carastelec

Bine de stiut
Punem muzică bună, ne plac bulele, ne băgăm nasul în farfuria altor popoare, călătorim mult și ne bucurăm de tot ceea ce facem.

Da join grupului Umami Brunch si afla imediat cum dam drumul inscrierilor la urmatoarele editii. Tot aici gasesti spunem povestile preparatelor din diverse colturi de lume si uneori mai publicam si retete testate in bucataria Umami Brunch, majoritatea chiar de pe tasting table.

Un concept storiestoshare.ro

LEAVE A COMMENT