Sicilia din nou pe tasting table-ul Umami Brunch

TOUCH THE WORLD

Sicilia din nou pe tasting table-ul Umami Brunch

Duminică, la Umami Brunch Sicilia – Dolce far niente, am pus pe tasting table in jur de 20 de preparate inspirate din bucataria siciliana si infuzate cu momentele noastre de bucurie traite in vreo 15 ani de vizitat an de an Sicilia.

Mirosul lamailor din portocalilor din livada din spatele casei l-am adus sub forma de arancello si limoncello si l-am pus in deserturi, caponata nonnei, cea mai inimoasa sicilianca, am recreat-o dupa reteta ei, sandwich-ul pufos umplut cu inghetata cu care ne-am inceput atatea dimineti de dolcefarniente, frunzele de smochin pe care noi coacem sardinele care ne amintesc de platoul natural pe care ne luam colazione in gradina, fisticul cumparat chiar din Bronte la ultima noastra vizita in Sicilia, parmigiana care ne astepta pe masa cand veneam de la aeroport, pecorino, Caciocavallo si toate nebuniile de branzeturi pe care le-am descoperit in Sicilia.

Parmigiana
Umami Brunch Sicilia 2020
Straturi de vinete prăjite în ulei de măsline din Sicilia, pecorino, mozzarella cherry și Caciocavallo afumat de la Degusteria Francesca, suc de roșii făcut de noi, mult busuioc și confit de roșii cherry
Aici rețeta
Caponata
Umami Brunch Sicilia 2020
Cuburi de vinete și zuchinni prăjite, semințe de pin, capere, stafide, măsline verzi condimentate, oțet balsamic și frunze de mentă proaspete
Arancini
Umami Brunch Sicilia 2020
Piept de vită coapt lent de la Obor 21, învelit în risotto cu șofran și parmezan și o crustă crocantă de pesmet panko. Am așezat arancini pe un pesto sicilian cu migdale și roșii.
Birra Moretti
Umami Brunch Sicilia 2020
Am gustat relaxarea italiană cu o Birra Moretti
rece alături de arancini
Sarde a beccafico
Umami Brunch Sicilia 2020
Sardine proaspete de la Alfredo Seafood, umplute cu fistic, semințe de pin, pesmet și stafide, stropite cu multă zeamă de portocale și coapte pe frunze de smochin
Aici rețeta
Fritatta
Umami Brunch Sicilia 2020
Aici rețeta de fritatta
Mortadella cu fistic
Umami Brunch Sicilia 2020
Degusteria Francesca, măriți comanda din Sicilia, pentru că mortadella cu fistic DOP e mortală
Salată crocantă
Umami Brunch Sicilia 2020
Frunze de sezon, andive, fenicul, portocale, smochine, ulei de măsline de la confit-ul de roșii cherry și cremă de oțet balsamic
Măsline verzi condimentate
Umami Brunch Sicilia 2020
Le găsiți la Degusteria Francesca, dar mai lăsați-ne și nouă un borcan că nu am mai prins nicio măslină
Braciole de pui alla messinese
ADI07947

Fâșii subțiri de pui crescut lent, unt aromatizat cu salvie și usturoi, pesmet, provonole și prosciutto crudo
Sfincione
Umami Brunch Sicilia 2020
Aluat pufos cu maia copt de Grain Trip cu suc de roșii făcut de noi, anșoa și brânză provolone
Bruschete cu verdețuri
Umami Brunch Sicilia 2020
Mix de frunze de sezon, roșii uscate și pecorino pepato sicilian
Biscotti cu migdale
Umami Brunch Sicilia 2020
Migdalele de la Almonderia s-au transformat în cel mai lăudat dulce de pe tasting table. Crocanți la exterior și foarte moi la interior după ce au petrecut vreo 24h la frigider și încă 12h în așteptarea fiebințelii de doar câteva minute din cuptor. Posibil că și coaja de portocale siciliene a contribuit la marele succes.
Brioche cu maia umplute cu înghețată
Umami Brunch Sicilia 2020
Înghețată de fistic de Bronte 100% și sorbetto de zmeură de la Friddi, adică cea mai bună înghețată din oraș, așezată cu grijă în puful cu maia proaspăt copt de Grain Trip și extra fistic de Bronte din „colecția” proprie. O adevărată colazione siciliana
Cannoli
Umami Brunch Sicilia 2020
Coji de cannoli crocante umplute cu un mix de ricotta proaspătă de vacă și capră de la Degusteria Francesca și aromatizat cu mandarinello
Mousse „Ti amo Sicilia”
Umami Brunch Sicilia 2020
Ciocolată Ruby cu piure de mure și zmeură, limoncello și busuioc verde de la Microgreens
Cafea Nespresso
Umami Brunch Sicilia 2020
Echipa Nespresso a ales gama Ispirazione Italiana, sortimentele siciliene Napoli pentru sfincione și Palermo Kazaar pentru cannoli
Vin spumant extra brut de la Jidvei
Umami Brunch Sicilia 2020
Începând cu această ediție, vinurile de la Umami sunt selectate de echipa desprevin.ro, cei care săptămână de săptămână fac incursiuni la câte o cramă prin interviuri, degustări online, legende și multe povești neștiute.
De data aceasta au ales acest asamblaj din Fetească Regală, Chardonnay și Pinot Noir, medaliat la concursurile internationale de profil
Umami Brunch Sicilia 2020
Aranjamentele florale, decorurile și ceramica au fost făurite de echipa Atelier Interesart
LEAVE A COMMENT