Cand am primit invitatia prietenilor nostri de la Salon B sa mutam tasting table-ul Umami Brunch la umbra alunului din gradina lor, am zis da fara sa ne punem prea multe intrebari. Am simtit ca e randul nostru sa le rasfatam papilele clujenilor, dupa ce ani buni ne-am facut drum prin Cluj uneori doar pentru a ne bucura de gusturile oferite de restaurantele noastre preferate. A fost oportunitatea perfecta si sa ne conectam cu producatorii locali pe care ii admiram de mult timp, dar logistic ne era greu sa il invitam la editiile Umami Brunch din Bucuresti.
Am ales bucataria israeliana pentru ca aveam deja antrenamentul facut la avanpremiera brunch-ului, preparatele se potriveau perfect cu legumele si fructele care sunt acum in sezon si pentru ca nu puteam sa nu profitam de ocazie ca sa ne mai bucuram inca o data de aceasta bucatarie de care suntem indragostiti. Mai bine de jumatate din meniu s-a schimbat fata de editia anterioaea, dar am pastrat cele mai iubite si reprezentative preparate – humusul cu ardei copt, shakshuka cu oua de tara si legume coapte, salata tabouleh cu quinoa neagra, merisoare si caju.
Va povestim mai jos fiecare preparat din meniu, inclusiv sursa ingredientelor, iar in zilele urmatoare incepem sa publicam si retetele celor mai apreciate preparate. Am fost coplesiti de felul in care am fost primiti la Cluj, de feedback-ul food lover-ilor, de mobilizarea de forte pentru a ne intoarce cat mai curand in Cluj cu o noua editie, de calitatea produselor locale si de zecile de oameni care au dat mai departe vestea venirii noastre la Cluj.
SHAKSHUKA
MIEL IN PITA
PASTRAV CU CITRICE SI FENICUL
CARTOFI DULCI CU BRANZA DE CAPRA SI SMOCHINE
VINETE COAPTE CU IERBURI SI RODIE
MUSABAHA CU ARDEI COPT
CAS DE VACA CU MENTA SI ULEIURI
BULETE DE PESTE CU SOS DE ROSII
SALATA ISRAELIANA
SALATA TABOULEH CU QUINOA NEAGRA
CONOPIDA INTREAGA CA-N TEL AVIV
LABNEH
MALABI
BROWNIE CU TAHINI SI HALVA CU INGHETATA DE RODIE SI VANILIE
PRAJITURA CU SEMOLINA SI APA DE FLORI DE PORTOCAL
BABKA CU MAIA SI UMPLUTURA DE CIOCOLATA CU ALUNE DE PADURE
PEPENE CU BRANZA GRASA
PAINI EVREIESTI
KOTYS SI BENDIS ROSE PETRO VASELO
Umami Brunch este un concept de eveniment lunar dedicat food lover-ilor și organizat sub forma unui tasting table pe care se regăsesc gusturi specifice diverselor locuri din lume, în funcție de tematica fiecărui eveniment (de fiecare data, bucataria altei tari), dar și comfort food, adică acele preparate care ne amintesc de acasă. Daca vrei sa fii la curent cu urmatoarele editii Umami Brunch, da join comunitatii food loverilor.