Good bye summer smörgåsbord! – Umami Brunch revine în grădină

TOUCH THE WORLD

Good bye summer smörgåsbord! – Umami Brunch revine în grădină

În ultimele 6 luni, am stat mult în casă, am citit câteva kilograme bune de cărți despre bucătăriile lumii, ingrediente și tehnici de gătit, am construit săptămânal meniuri călătoare cu care de multe ori v-am făcut și vouă poftă, mi-am făcut inima să plângă de dor și ochii de frumos privind fotografiile din locurile prin care am ajuns în viața de dinainte de. Aproape că eram să mă apuc și de livrări, dar am realizat, rapid din fericire, că Umami nu este despre asta.

Prin Umami îmi doresc să le facem viața oamenilor mai delicioasă – iar asta presupune și să ne împrietenim cu arome și combinații noi de gusturi, dar totodată cred că mâncarea are darul de ne aduce împreună, de a ne conecta și de a fi pentru noi un instrument de a descoperii culturi noi.

Așa că am decis să urmez exemplul naturii. Vara a continuat să ne coloreze pielea și să ne răsfețe papilele cu aromele ei, iar noi, cu grijă și responsabilitate, mergem înainte, ne adaptăm, acceptăm și ne reamintim ce iubim și ce ne oferă bucurie. Nu putem încă să călătorim așa cum visăm, dar avem libertatea să călătorim cu ajutorul papilelor, să ne bucurăm de gusturi noi, de muzică bună și de bule.

Așadar, food lovers, pe 30 august, de la ora 10:00*, vă invităm în grădină, să celebrăm împreună ultimul weekend de vară cu o bucătărie care ne va aduce prospețimea naturii în farfurie și ne ne va reaminti ce înseamnă să te bucuri de diversitatea mâncării printr-un bufet foarte suedez la preparate și mai puțin suedez la servire (vezi mai jos de ce).

Împreună cu Ambasada Suediei la București am identificat gusturi unice, am căutat ingrediente, am testat rețete autentice, am integrat obiceiuri de smörgåsbord de vară (bufet suedez), căci suedezii au un smörgåsbord pentru aproape fiecare lună, și abia așteptăm să aducem zenul nordic în Bucureștiul canicular.

Iată ce veți găsi pe tasting table și abia așteptăm să vi le povestim. La eveniment va fi prezentă și E.S. D-na ambasador Therese Hyden, așa că sigur vom putea să aflăm și o perspectivă foarte locală despre preparate.

Continuăm cu elefantul din camera virtuală – continuăm să gătim ca pentru gașca noastră de prieteni, cu aceeași bucurie, chiar și sub mască, punem toată mâncarea pe masă din grădina Columb 11, dar o servim noi pentru voi și purtați și voi mască cât noi vă punem preparatele în farfurie și vă povestim despre ele. În formularul de înscriere o să vedeți că sunt două intervale de timp disponibile (10:00 – 11:30 și 11:30 -13:00), astfel ca în gradină să nu fim mai mulți de 15. Da 15. Știm regulile cu 50, dar noi vrem să vă simțiți în siguranță și să vă bucurați de mâncare și de atmosferă. Masa comună de care ne era așa drag, se transformă acum în mese de 2-4 persoane, așa că vă incurajăm, dar nu vă limităm să veniți în grupuri.

Punem spumantul la rece și vă asteptăm rezervarile la 0722193066 sau la taste@umamibrunch.ro, în limita celor 24 de locuri disponibile. Locul se blochează doar dupa plata taxei de participare.

Taxa de participare este 170 lei și include tot ce-i în meniul. Avem și apă pentru hidratare 🙂

Umami este un concept de eveniment lunar dedicat food lover-ilor și organizat sub forma unui tasting table pe care se regăsesc gusturi specifice diverselor locuri din lume, în funcție de tematica fiecărui eveniment (alegem bucătării de care ne-am îndrăgostit când le-am testat și practicat la ele acasă, în calatoriile noastre prin lume), dar și comfort food, adică acele mâncăruri care ne amintesc de acasă. Meniul include cele mai reprezentative 20-25 de preparate sărate și dulci din bucătăria tradițională a țării alese și sunt gătite în colaborare cu specialiști și producători locali – brutari, cofetari, etc, dar și cu oameni care au cunoscut îndeaproape bucatăria respectivă.  

Dă join grupului Umami Brunch și descoperă poveștile preparatelor și ingredientelor de pe tasting table. Tot aici vorbim despre gusturile pe care le descoperim în diverse colțuri de lume și uneori mai publicăm și rețetele testate în bucătaria Umami sau alături de localnici.

Un concept storiestoshare.ro

LEAVE A COMMENT