Tasting table-ul Umami Brunch la editia aniversara

TOUCH THE WORLD

Tasting table-ul Umami Brunch la editia aniversara

Duminica, pe 17 noiembrie, in acelasi #spatiuliber – la AWE, am sarbatorit primul sezon Umami Brunch readucand pe tasting table cele mai iubite preparate de la editiile de pana acum . Cum deja faceam teste pentru 2020, am gatit si cateva preparate din tarile la care ne gandim pentru anul viitor. Stim ca multi nu ati avut sansa sa le degustati pentru ca eveniment a fost sold out in doar patru zile, dar am zis sa va facem totusi pofta pentru editiile viitoare.

FRITATTA DE TOAMNA (Sicilia)

umamibrunchTastetheworld-5
Dovleac placintar de la Legoomi, tras la tigaie in ulei de samburi de struguri si apoi asezat pe post de fundatie pentru ouale de tara in care am cufundat cuburi de Miez de branza de la Laptaria cu caimac. Salvie, ceapa caramelizata vreo ora la foc mic, seminte de floarea soarelui si de dovleac si cam asa a devenit vedeta pe Instagram si pentru papilele noastre.

HUMUS CU ARDEI COPT (Israel)

umamibrunchTastetheworld-50
E deja faimoasa humusul noastru cremos cu ardei copt de la Legoomi, sos de tahini bio cu coaja si zeama de lamaie, muguri de pin

PARFAIT DE FICAT DE PUI (Franta)

20191117120733
Cel mai fin parfait are pe langa ficatul de pui fericit tras la tigaie, aromatizat cu foi de dafin si imbatat un pic cu coniac, smantana proaspata de la Laptaria cu caimac. Deasupra am facut un jeleu 100% din gutui (da, se poate)

BANH MI (Vietnam)

umamibrunchTastetheworld-108
Strat de pateu, carne de porc marinata si apoi coapta pe plita incinsa, do chua – adica muraturi vietnameze cu betisoara de morcov si ridiche Daikon, castraveti crocanti si coriandru de la Microgreens

CAMEMBERT ROMANESC COPT (Franta)

umamibrunchTastetheworld-111
Camembert romanesc de la Timian din lapte de capra, felii de pere, totul copt si savurat rapid cu paine pave cu kamut.

CEVICHE DE PESTE (Chile)

umamibrunchTastetheworld-98
Ceviche de biban de mare cu avocado, chili si rosii cherry de la Legoomi

SALATA SOM TAM (Thailanda)

20191117121904
Thailandezii fac salata asta cu papaya verde, noi am ales mango verde si niste morcov proaspat cules de la Legoomi. Usturoi, creveti deshidratati, arahide prajite, sos de peste, zahar de palmier ne procesat, un pic de ghimbir si busuioc asiatic de la Microgreens.

TAGINE DE MIEL CU PRUNE USCATE (Maroc)

umamibrunchTastetheworld-104
Tagine-ul care nu mai are nevoie de prezentare dupa Umami Brunch Maroc. Va spunem doar ca l-am gatit vreo patru ore in vas de lut.

CUSCUS CU SOFRAN, FRUCTE USCATE SI MIGDALE (Maroc)

umamibrunchTastetheworld-9

PARMIGIANA (Sicilia)

20191117111811
Straturi de vinete de la Legoomi intre care am asezat suc de rosii facut tot cu legumele lor, dar in vara, cas zvantat de la Laptaria cu Caimac, ricotta coapta adusa din Sicilia si pe deasupra un crumble de fistic de Bronte.

PUI CU SOS MOLE (Guatemala)

umamibrunchTastetheworld-94
Pulpe de pui gatite la cupor cu oregano mexican, peste care am asezat sosul de mole cu ciocolata, chili uscati, vreo trei feluri de nuci si inca vreo 20 de alte ingrediente.

CONOPIDĂ COAPTĂ CU SOS HARISSA (Israel)

20191117121126

SALATA MAROCANA (Maroc)

umamibrunchTastetheworld-75
Legume din gradina Legoomi – rosii, castraveti, ardei, niste portocale bio, masline kalamata, plus microierburi inca neamestecate in cadrul surprins.

LOUISE CAKE (Noua Zeelanda)

20191117120248
Blat cu cocos, dulceata de zmeura abia facuta, bezea cu fulgi de migdale si imediat ajungi la celalalt capat de lume.

OREZ LIPICIOS CU COCOS SI MANGO (Thailanda)

20191117120222
Orez glutinos gatit la abur, sos de lapte de cocos cu un pic de sare (da, sare), piure de mango, mango proaspat si putin macris rosu de la Microgreens.

MALVA CAKE CU SOS DE VANILIE SI SORBET DE CAISE (Africa de Sud)

umamibrunchTastetheworld-189
Alina de la Ciocolata si Vanilie ne-a copt briose pufoase pe care apoi le-a inundat cu sos de vanilie (cu ce altceva) si pe care noi le-am cocotat fierbinti pe sfera de sorbet de caise de la Friddi, am mai adaugat niste sos de vanilie, si el fierbinte, plus un sambure de caise. Nu a fost stres cu topitul inghetatei, pentru ca abioa le-am prins si in aceasta poza.

FLAN CU DULCE DE LECHE (Argentina)

umamibrunchTastetheworld-188
Prima data am facut dulcele de leche cu lapte de la Laptaria cu caimac, zahar si rabdare. Apoi am facut crema de zahar ars si am incorporat si minunatia aia cremoasa care ne-a iesit. Nu e ea cea mai aspectoasa, dar asa sub acoperire cum a fost, tot a primit zeci de laude.

PAINI CU MAIA DIN JURUL LUMII

umamibrunchTastetheworld-65
Khobz – paine marocana
20191117120335
20191117115405
Grain Trip a framantat pentru noi painile cu care ne-au cucerit la editiile trecute si pe care de atunci le puteti gasi pe majoritatea si pe rafturile lor. New entry a fost bagheta Banh mi, antrenamentul perfect pentru o editie dedicata Vietnamului in 2020.

HORCHADA (Mexic)

20191117115549
Dupa reteta lui Enrique Olvera, am pus la fermentat caju, orez brun, putin zahar si scortisoara, apoi am dat totul prin blenter si laptele obtinut l-am amestat cu multa gheata.

VINURI PETRO VASELO (Romania)

20191117120128
Kotys (2013) a fost supriza pe care le-am pregatit-o food loverilor la aceasta editie. Pinot Nopir si Chardonnay recoltati mai devreme decat recoltele precedente pentru a mentine nivelul de prospetime și aciditate corespunzator.

CAFEA NESPRESSO (Italia)

umamibrunchTastetheworld-143
umamibrunchTastetheworld-128
LEAVE A COMMENT