Toast Skagen – creveți îmbrăcați în sos de smântână cu maioneză și icre de somon #suedia

TOUCH THE WORLD

Toast Skagen – creveți îmbrăcați în sos de smântână cu maioneză și icre de somon #suedia

Toast Skagen a fost cu siguranță cel mai elegant și mai dorit preparat de pe tasting table-ul Umami Brunch Suedia

Denumit după numele unui port de pescuit din nordul Danemarcei, Toast Skagen este deschizătorul de apetit la petrecerile suedeze. Creveții sunt ingredientul de bază și majoritatea rețetelor suedeze veți vedea că folosesc direct creveții cruzi. Că doar ei aproape îi scot din apă în farfurie. Pentru siguranță, noi am optat pentru creveții congelați de la IKEA Swedish Food Market pe care i-am decongelat lent în frigider și apoi i-am blanșat pentru două minunte în stock de pui.

Icrele atrag toată atenția și cu cât mai importantă ocazia, cu atât mai multe. Noi am folosit icre de somon, dar în Suedia veți găsi mai degrabă icre de pește alb.

 

INGREDIENTE
250g creveți congelați decorticați 
500g stock pui sau apă în care ai fiert înainte câteva legume uscate și apoi le-ai strecurat
20g maioneză (îți recomand să faci de casă pornind de la 1 gălbenuș la temperatura camerei și 1/2 linguriță muștar. Poți încorpora până la 125g ulei. Ușor, da?)
40g smântână grasă (eu am folosit smântâna dolofană de la Lăptăria cu caimac)
1/2 linguriță muștar Dijon
sare
piper alb
3 felii de pâine toast fără coajă
2 linguri de unt
icre de somon (eu am folosit icre de la Alfredo Seafood)
mărar și microierburi (opțional)

 

MOD DE PREPARARE
Dă în clocot stock-ul/apa deja strecurată și apoi adaugă creveții decongelați în frigider (max. 24h). Lasă-i pe foc pentru 2 minute și apoi strecoară-i și lasă-i să se răcească.

Intre timp, fă maioneză sau apelează la scurtătura de pe raft.

Amestecă maioneza, smântâna și muștarul și condimentează după gust. Adaugă amestecul peste creveții răciți și apoi dă la frigider până e gata pâinea.

Încălzește o tigaie antiaderentă, adaugă untul și când s-a topit, pune feliile de pâine și prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc ușor.

Așează feliile de pâine pe un platou, pune peste ele amestecul cu creveți, adaugă câte o linguriță de icre de somon pe fiecare și decorează cu microierburi sau cu mărar. Nu strică niște bule reci alături

 

 

 

LEAVE A COMMENT