Reteta aperitiv vietnamez (Hoi An)
Bucataria din centrul Vietnamului este cea mai apreciata si
Fresh rice paper rolls with shrimps
Ingrediente
Amestec wok: 100g creveti, 1 lingura de ulei vegetal (vietnamezii folosesc cel mai des ulei de arahide), sare si de zahar.
Mix salata: castraveti si morcovi taiati bastonase subtiri, , 1/2 lingura de ghimbir taiat foarte marunt, 2 linguri de zeama de lamaie, sare si zahar, menta, coriandru, salata verde.
Hartie de orez (gasiti in Carrefour si la Mega la raionul de produse internationale)
Mod de preparare:
Ulei de arahide se pune intr-o tigaie wok. Se adauga crevetii, sarea si zaharul si se prajesc 1 minut.
Intr-un bol separat se amestexa mixul de salata.
Pe o hartie de orez hidratata in apa (pur si simplu o bagi in apa si o scoti imediat) pui