Reteta: Mic dejun berber

TOUCH THE WORLD

Reteta: Mic dejun berber

Daca ai vizita Marocul doar pentru a te bucura de micul dejun, tot ar merita. Noi avem weekend-uri in care ni se face atat de dor de diminetile cu mese in culorile curcubeului incat aducem Morocul in bucataria noastra. 

Retetele de omleta berbera si salata marocana invatate in bucataria unui satean din Muntii Altas sunt preferatele noastre. Se prepara foarte rapid si ai nevoie de ingrediente pe care le gasesti in orice magazin sau, daca ai noroc, le ai deja in frigider.

Omleta berbera

Ingrediente

  • oua
  • cuburi de carne de curcan
  • rosii
  • ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • ulei
  • condimente: sofran, chimion, coriandru proaspat, sare, piper

Mod de preparare

In primul rand ai nevoie de un tajine – un vas de lut in forma de con, specific marocan. In cazul in care nu ai, poti folosi un vas de lut rezistent la flacara sau in caz de urgenta, o tigaie obisnuita cu capac.

Incalzeste putin ulei in tajine. Adauga carnea de curcan si condimenteaza cu sare, piper, sofran si chimion. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adauga doua rosii medii taiate felii subtiri si ceapa. Lasa totul pe foc (mereu cu capac) pana e carnea gata, amestecand din cand in cand. Cand e aproape gata, pune deasupra cate un ou de persoana. Tajine-ul o sa iti ofere cele mai bune, aspectoase si sanatoase oua ochiuri. Adauga coriandrul proaspat tocat lejer, stinge flacara si mai lasa totul acoperit pentru 2-3 minute.

Ar trebui sa arata cam asa:

Salata Marocana

Ingrediente

  • rosii
  • castraveti
  • ardei rosu/galben
  • portocala
  • ceapa verde sau rosie
  • masline
  • coriandru proaspat
  • ulei de masline si ulei de argan (daca aveti prin casa)
  • chimion
  • otet

Mod de preparare

Taie rosiile, castravetii, ardeii si portocala in cuburi mici. Adauga cateva masline, coriandrul tocat mare, ceapa, uleiul de masline si putin otet. Apoi, fara sa faci exces, condimenteaza cu chimion si ulei de argan.

Micul dejun e gata!

Si pentru ca toate papilele gustative sa calatoareasca in Maroc, bea si un suc de portocale proaspat stors sau un ceai de menta, neaparat cu menta proaspata si mult zahar.

Pofta buna!

LEAVE A COMMENT