Reteta: Lassi de mango #india
Daca te afli in cautarea unei bauturi racoritoare, sanatoase, dietetice, usor de preparat si totodata sa nu fie nevoie sa faci vreun compromis la gust, lassi de mango este ceea ce cauti.
Minunatia asta de bautura are origini indiene, insa noi am descoperit-o in Kenya. A fost dragoste la prima degustare. Am intrebat ospatarul care sunt ingredientele de baza, apoi am cautat repede pe net sa vedem daca nu cumva este un ingredient secret. Nu parea a fi. Dimineata, la micul dejun, am profitat ca aveam suc de mango natural si am inceput sa mixam ingredientele. Rezultatul a fost genial, semn ca oricine se poate bucura de lassi daca are la indemana niste mango copt si un iaurt.
Ingrediente
250ml suc de mango proaspat stors (vanati-i pe cei moi)
200ml iaurt (recomandare: iaurtul grecesc 2% de la Olympus)
50ml lapte (de vaca sau de cocos)
sirop de agave (daca il preferati mai dulce)
cateva pulbere de cardamon (daca va place)
gheata
Mod de preparare
Mixeaza toate ingredientele intr-un blender, toarna bautura intr-un pahar inalt si apoi adauga gheata.
In loc de combinatia de iaurt si lapte poti folositi la fel de bine si un iaurt de baut mai dulceag.
Cu un lassi alaturi poti transforma oricand balconul tau intr-o terasa la care prietenii stau la coada ca sa prinda loc.