Reteta: Calamarata #napoli
Avem peste 10 vizite in Italia, iar daca nu mergem noi la ea, vine ea la noi. Poate asta este si unul dintre motivele pentru care iubim pastele, mai ales variantele italiana vera – adica cele care au 1-2 ingrediente centrale. Reteta de mai jos face parte din Top3 Reteta de paste de care suntem indragostiti. Si partea frumoasa este ca nu ai nevoie de rezervare si nici nu iti golesti cardul ca sa te bucuri de ea.
Ingrediente
4 calamari taiati rondele de 1cm, inclusiv mustatile
200g paste rotunde
1 ceapa
2 rosii mari carnoase, curatate de coaja si tocate grosier
1 foaie de dafin
piper
ulei de masline
patrunjel
1/2 pahar de vin alb
Mod de preparare
Daca si tu intri in categoria bucatarilor amatori, atunci e bine sa iti pregatesti toate ingredientele inainte sa te apuci de gatit. Asa o sa fii un mic Jamie in propria ta bucatarie si o sa te poti bucura de gatit.
Toaca ceapa marunt si apoi prajeste-o la foc mic in 2-3 linguri de ulei de masline amestecate cu jumatate de pahar de apa. Cand ceapa devine aurie, atentie, nu maro, adauga rondele de calamari. Tragele la tigaie 2 minute si apoi adauga vinul. Dupa ce a iesit alcoolul, adica dupa aprox. 1 minut, adauga rosiile si asezoneaza cu piper, sare si dafin. Fierbe sosul la foc mic si amesteca din cand in cand. Daca mai e nevoie, mai adaugi putin ulei. Ar trebuie ca in 10-12 minute sa fie gata. Stinge focul si adauga patrunjelul.
Fierbe pastele in apa cu sare conform timpului recomandat pe ambalaj, strecoara-le si apoi pune-le peste sos. Lasa-le pe foc 2-3 minute, suficient cat sa ai timp sa torni prosecco sau vin alb/roze in pahare.
Gata, Napoli a aterizat la tine in casa. Data viitoare poti sa indraznesti sa iti chemi si prietenii la o cina italiana vera. Pregateste sosul dinainte, lasa-l in frigider, iar cand vin ei, fierbe doar pastele, incalzeste sosul, amesteca totul intr-un vas mare si gata, cina este servita.
Cook and travel