Milford Sound – fiordul Noii Zeelande

TOUCH THE WORLD

Milford Sound – fiordul Noii Zeelande

Soarele nu era instalat bine pe cer, ca noi deja ne-am urcat pe barca, nerabdatori sa descoperim aceasta opera creata de ghetari in timpul Erei Glaciare. Dar asteptarea avea sa fie foarte scurta, pentru ca locul din care se pleaca in scurta croaziera este un fel de trip  spoiler. Barcile stau frumos asezate in apa intunecata, iar in spatele lor, crestele fiordurilor creaza un peisaj idilic.

Excursia pe fiorduri dureaza o ora si jumatate, pentru ca spre deosebire de fiordurile din Norvegia, Milford Sound are doar 16 km. In functie de vreme, peisajul se schimba datorita cascadelor care atunci cand ploua, imbraca toti muntii din jur. Mitre Peak, cel mai inalt varf (1692m) de aici, este constanta care atrage mereu privirile vizitatorilor. 

Vrei să călătorești alături de noi în Noua Zeelandă? Dă Subscribe contului nostru de Youtube.

Situat pe coasta de vest a insulei de sud, Milford Sound este unul dintre principalele obiective turistice din Noua Zeelanda. In fiecare zi, se pornesc din Queenstown zeci de autocare pline de turisti care nu se lasa intimidati de cele peste 10 ore pe care urmeaza sa le petreaca pe drum.  Aproximativ 1 milion de turisti vin aici anual. 

Noi am ales sa facem drumul de 5 ore dus din doua parti, adica am innoptat in Ta Anau, un orasel aflat la jumatatea distantei dintre Queenstown si Milford Sound.  Iar pentru a evita aglomeratia, am rezervat prima plecare din zi.  Autocarele ajung de obicei la excursiile de la 11.  Daca ajungi pe aici, te sfatuim sa iti lasi 30-40 de minute in plus pentru drum, ca sa ai timp sa surprinzi si rasaritul in cateva fotografii. Nimic nu se compara cu lumina diminetii. 

Sunt mai multe companii care organizeaza astfel de excursii.  Noi am ales Southern Discoveries, review-uri foarte bune, sunt cei mai vechi, au ambarcatiunile cele mai bune, pretul cel mai bun si sunt singurii care te duc cu barca pana sub cascada.  Deci poti sa bei si o gura de apa din ghetar. In cazul in care vrei sa faci si putina miscare, iti poti lua pachetul care include si plimbarea cu kayak-ul.  De asemenea, Southern Discoveries si-au facut si un observator marin, chiar in locul de unde se fac plecarile cu kayakul.

Stirling Falls

Merita sa vii aici?  Da, cu siguranta am alege la fel, insa e important de stiut ca noi nu am vazut alte fiorduri, deci posibil ca nu are rost sa mai repeti experienta.  Asta daca nu alegi si Milford Track.  O alta optiune e sa mergi la fiordurile mai putin faimoase, dar aproape de 3 ori mai mare decat Milford Sound – Doubtful Sound, numit si the place of silence. 

LEAVE A COMMENT