Caye Caulker, Vama din Caraibe

TOUCH THE WORLD

Caye Caulker, Vama din Caraibe

GO SLOW | NO WORKING DURING DRINKING HOURS | NO SHOES

Aici timpul se masoara altfel – acum, mai tarziu, maine. Iar regula e una singura, scrisa peste tot pe unde mergi –  #goslow. Si toata lumea o respecta. Nu-i de mirare ca animalele insulei sunt iguanele, care stau nemiscate ore intregi. Normal, unde sa se grabeasca. La fel si noi. 

Cand pui piciorul pe insula, simti ca toate grijile tale au disparut. De fapt, nu au existat niciodata. Fara masini, fara poluare, doar miros de cocos, plaje cu nisip alb si bariera de corali care se vede in zare. Piesa lui Bob Marley  – Don’t worry, be happy – a devenit un fel de Belizean dream, care ii face pe oamenii din lumea intreaga sa isi doreasca ca, intr-o zi, sa traiasca aici. Si nu sunt putini cei care s-au mutat deja.

√ 5 lucruri pe care sa le faci in Caye Caulker

 s

1. Leneveste la The Split

Caye Caulker e o fasie de pamant lunga de doar 8 km, dupa ce uraganul Hattie a smuls o bucata din ea. Locul dintre cele doua insule, cea veche si cea nou formata, a fost botezat The Split si e musai sa lenevesti aici cu o bere Belikin in mana (berea lor locala) si un tovaras blanos care sa iti tina companie.

Daca vrei sa experimentezi cum e sa fii singur pe o insula, inoti 100 si esti stapanul naturii. Iar daca te plictisesti, poti sa iti chemi cativa prieteni pasionati de adrenalina si sa faceti sarituri din copacii care par ca au crescut special pentru asta.

Noi am votat The Split ca fiind cel mai frumos loc de pe insula.

s

2. Fa scuba si snorkeling la bariera de corali

Sursa: www.hopkinsbaybelize.com

Sursa: www.hopkinsbaybelize.com

 In Belize se afla a doua cea mai mare bariera de corali din lume, dupa Great Barrier Reef din Australia. Daca ajungi aici, este musai sa te bucuri de aceasta minune a naturii.

De pe insula, bariera de corali se vede ca o traversa alba care separa oceanul. Uneori devine si capcana pentru navigatorii mai neexperimentati. Chiar in urma cu cateva saptamani inainte sa ajungem noi, o barca a ramas infipta in corali si nu a mai putut fi scoasa. Am admirat-o si noi de la distanta.

s

3. Inoata cu rechinii si pisicile de mare


Da, da, ai citit foarte bine. Si daca te astepti sa fie inchisi intr-o cusca, nu-i deloc asa. Efectiv inoata liberi pe langa tine. Initial sunt ademeniti de ghid cu carne. Recunosc ca ne-am intrebat daca nu ne vor manca si pe noi pe post de desert, dar am supravietuit.

Sunt multi ghizi care organizeaza astfel de excursii. Noi l-am ales pe Carlos pentru ca are recenzii excelente pe Trip Advisor si s-a dovedit ca am ales foarte bine.

s

4. Mananca homari pe saturate

Pe langa turism, care abia in ultimii ani s-a dezvoltat, pestele si fructele de mare reprezinta principala sursa de venit pentru cei aproximativ 1000 de locuitori ai insulei.

Dupa-amiaza, pe malul marii se aprind gratarele, semn ca in curand homarii abia prinsi vor fi rumeniti si gata sa fie savurati. Restaurantele isi expun si ele oferta in strada, iar clientii isi aleg exact ce vor sa aiba in farfurie. Orezul cu cocos si sosurile pe baza de fructe fac echipa perfecta cu homarii.

 s

5. Da un tur de insula la rasarit

 s

6. Danseaza pana in zori la un concert pe plaja

s

Caye Caulker reuseste sa se faca memorabila si parca pe orice insula ajungi, niciuna nu-i ca ea. Parca le lipseste ceva. Relaxarea.

TRANSPORT

Am ajuns pe insula cu barca, din Belize City, dupa o noapte intreaga petrecuta in autocar (Tulum, Mexic - Belize City). Daca vrei sa calatoresti ieftin in America Centrala, autobuzul e cea mai buna solutie, iar compania Ado are cel mai bun raport calitate-pret. Nu incercati sa treceti granita in Belize cu fructe sau alte produse alimentare. Vor ajunge la gunoi. Mai bine le savurati pana acolo.

 Galerie foto

1 Comment

LEAVE A COMMENT