Cum sa te pregatesti pentru un citybreak in Dubai

TOUCH THE WORLD

Cum sa te pregatesti pentru un citybreak in Dubai

Ia-ti incaltaminte comoda

Chiar daca oriunde vei merge vei folosi mijloacele de transport in comun pentru ca iese din calcul orice poveste de a vizita la pas, chiar si pentru a iesi de la metrou parcurgi uneori si un kilometru. Asa ca e indicat sa ai incaltaminte usor de purtat si cat mai aerisita. 

Una dintre lectiile invatate de noi cu multe basici la picioare, este sa ne luam mereu la noi cel putin doua perechi de incaltaminte. Chiar si cele mai prietenoase incaltari, se pot dovedi un calvar daca le porti mai multe zile la rand. Cand schimbi pantofii, se schimba si locurile atinse in mod excesiv.

Dubai_storiestoshare_ro
Uneori ai nevoie sa ajungi pe partea cealalta
Dubai_storiestoshare_ro
Cam asa se vede Dubaiul de sus

Crema de protectie 50+ si palarie

Soarele este foarte puternic in Dubai si risti sa pleci cu arsuri serioase si insolatie, deci nu iesi din hotel fara sa te protejezi.  Am vazut multi localnici care si la final de octombrie mergeau pe strada cu umbrela de soare. 

Dubai_storiestoshare_ro
Asteptand autobuzul la peste 35 de grade in sezonul racoros.

Descarca-ti hartile in Google Maps sau cumpara-ti o cartela locala pentru internet

In Dubai, chiar nu vrei sa gresesti directia, nici macar daca e vorba de iesirea de la metrou.  E prea cald si totul la prea mare distanta ca sa risti. Noi am avut hartile descarcate, dar daca nu ai telefonul codat si nici nu ai nevoie sa fii contactat pe numarul personal, chiar ajuta sa ai internet pe durata sederii in Dubai. 

Lasa-ti spatiu in valiza

In Dubai e isterie cu mall-urile, asa ca mai bine sa vii pregatit.  Nu stii niciodata cand ti se pune pata pe o pereche de pantofi la reducere. 

Dubai_storiestoshare_ro
Dubai Mall. Prea mare ca sa incapa in cadru.

Nu iti face programul la minut.

Totul e la ceas in Dubai, dar distantele sunt foarte mari, la fel si caldura. Noi am avut cam doua obiective pe zi si chiar daca la inceput nu eram foarte confortabili cu ideea asta, a fost cea mai buna decizie.

Iar in Dubai Mall, cu buget spre deloc, adica mai mult privit, ne-a luat aproape o zi. Stim, pare imposibil, asta pana ajungi aici.

Tel Aviv pentru gurmazi

Dubai – musai list

Vietnam – tips & tricks

194.783 de pasi in Vietnam

Angkor pe bicicleta

LEAVE A COMMENT