TOUCH THE WORLD

Tel Aviv pentru gurmazi

Am mers in Tel Aviv special pentru a ne bucura papilele gustative, asa ca micul dejun, pranzul si cina au fost reperele noastre, iar locurile in care am ales sa mancam au devenit obiective turistice de sine statatoare.

Dubai – musai list

Am selectat 9 locuri si experiente de pus pe musai list cand ajungi in Dubai.

Cum sa te pregatesti pentru un citybreak in Dubai

Distantele lungi si temperaturi exagerat de ridicate din Dubai fac necesara o pregatire atenta inainte de a-l vizita, chiar si pentru tranzit de cateva ore sau o zi.

Vietnam – tips & tricks

Daca te-ai lasat cucerit de pozele cu miile de insule din Halong Bay, orezariile de pe muntele Sapa, orasele cu milioane de scutere sau oamenii zambitori cu coifuri de paie in cap si planuiesti sa vizitesti Vietnamul, am adunat pentru tine in acest articol informatii pe care noi le-am gasit cu greu ascunse in ghiduri de calatorie si in articole stufoase ale bloggerilor, iar pe altele le-am experiementat la locul faptei.

Hoi An – cel mai frumos oras din Vietnam

Odata ajuns in Hoi An, nu te mai lasi dus de aici. Acest oras antic, in trecut unul dintre cele mai importante porturi din Vietnam, te invaluie imediat cu atmosfera plina de culoare. Asezat in centrul Vietnamului, Hoi An-ul este cu siguranta cel mai frumos oras din tara si al doilea motiv pentru care ne-am […]

194.783 de pasi in Vietnam

In cele 15 zile petrecute in Vietnam am parcurs pe jos echivalentul distantei Bucuresti – Brasov. Iar pentru a traversa Vietnamul de la nord la sud, mai adaugam si cateva zeci de ore petrecute in avion, tren, microbuz si autobuz.

Itinerariul: Hanoi, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoian, Ho Chi Minh (Saigon), Delta Mekongului (Can Tho), Phu Ouoc.

Angkor pe bicicleta

E opt dimineata si pe drumul care duce spre Angkor are loc o competitie nedeclarata. Linia de finish pare insa ca ne-a surprins pe toti. Autocare, Tuk-Tuk-uri, scutere si motociclete incearca sa castige ultimii metri. Ne strecuram printre ele si gata, am ajuns. Suntem la casa de bilete. Zambim frumos la camera, intindem cei 20 […]

De ce ne-am indragostit de Halong Bay

Cand am planuit vacanta in Vietnam, aveam un singur loc in care era musai sa ajungem – Halong Bay. Stiam totul despre el, chiar ne intrebam cum o sa ne mai suprinda. Vazusem zeci de poze si stiam sigur ca ne potrivim.

Ne-am intalnit intr-o …

Delta Mekongului

Delta Mekongului este cautata de turistii din toata lumea pentru plimbarile cu barca de lemn pe canalele cu apa tulbure care serpuiesc printre banani si cocotieri si pentru faimoasele piete plutitoare de unde se cumpara fructe si legume cu barca.

48 de ore in Bangkok

Bangkok-ul este oras de tranzit pentru multi turisti care au ca destinatie insulele din Thailanda sau diverse tari din Asia. Pentru noi a fost preambulul vacantei de trei saptamani in Vietnam si Cambodgia. Am avut la dispozitie 48 de ore sa descoperim orasul. Suficient cat sa bifam principalele experiente, mult prea putin pentru a ne […]