Nu mergem noi în Sicilia, dar vine Sicilia la noi.
20 septembrie 2020, în grădină la Columb 11
SICILIA. DOLCE FAR NIENTE
Duminică, la Umami Brunch Sicilia – Dolce far niente, am pus pe tasting table in jur de 20 de preparate inspirate din bucataria siciliana si infuzate cu momentele noastre de bucurie traite in vreo 15 ani de vizitat an de an Sicilia. Mirosul lamailor din portocalilor din livada din spatele casei l-am adus sub forma […]
Am pus pe tasting table-ul Umami Brunch retete suedeze autentice cu pește și fructe de mare de multe feluri și gătite foarte diferit, cartofi câți n-am gătit probabil niciodată, dacă iau în calcul și rețetele care nu au trecut testele, faimoasele chifteluțe suedeze cu gem de merișoare, am murat orice, inclusiv ouă, și m-am cenzurat să folosesc usturoi și condimente în exces, pentru că nu aș fi respectat tradițiile suedeze. Recunosc că am redus considerabil cantitățile de maioneză și de zahăr și că deși eram foarte reținuți la început, am descoperit o bucătărie care ne-a învățat enorm și pe care sigur o vom readuce în bucătăria Umami.
Împreună cu Ambasada Suediei la București am identificat gusturi unice, am căutat ingrediente, am testat rețete autentice, am integrat obiceiuri de smörgåsbord de vară (bufet suedez), căci suedezii au un smörgåsbord pentru aproape fiecare lună, și abia așteptăm să aducem zenul nordic în Bucureștiul canicular pe 30 august, de la ora 10:00.
Evenimentele Umami au pornit de la o masa plina cu mancare in jurul careia ne adunam cu prietenii nostri dupa ce ne intoarceam din vacanta, cand era ziua noastra sau cand ni se facea dor de duca. Mancarea ne calatorea oriunde voiam noi si ne spunea povestile locurilor si gusturilor pe care fiecare le-am intalnit […]
Una CUBA LIBRE, por favor Havana, Strada 26, intersectie cu strada 11. Aici gasesti o Cuba libera si, precum cocktail-ul, un mix intre vechi si nou, acru si dulce. Noua generatie de cubanezi vine aici sa isi manifeste o forma de libertate pe care niciun regim, oricat de aspru, nu i-o poate lua. O fosta […]
E sapte dimineata in Cuba si ne simtim treziti pe fusul potrivit. Conexiunea prinsa cu Turkish Airlines e excelenta. Am plecat la ora 21 din Bucuresti, am avut escala doua ore si jumatate in Istanbul si apoi am zburat 13 ore pana in Cuba, perfect cat sa ne odihnim tot drumul. Ne indreptam spre punctul […]
Peste 20 de preparate din 12 tari diferite de pe 5 continente au fost duminica asta pe tasting table-ul Umami Brunch, la editia de final de sezon.
Duminica, 17 noiembrie, de la ora 11:00, sărbătorim primul sezon de Umami Brunch cu o ediție-itinerariu care te călătorește în jurul lumii, pe cinci continente, din Argentina până în Noua Zeelandă, în locurile care ne-au cucerit papilele, ne-au transformat și ne-au dat curaj să pornim Umami Brunch. Punem pe tasting table atât cele mai iubite […]