10 intrebari frecvente despre safariul nostru in Kenya

TOUCH THE WORLD

10 intrebari frecvente despre safariul nostru in Kenya

1. Unde ati stat?
In Nakuru si Masai Mara am stat la Sopa Lodge. Este o cazare din categoria de lux, ceea ce in mod normal evitam. Dar fiind in luna de miere si mai ales fiind vorba de salbaticie, am ales confortul. A fost o alege foarte inspirata, mai ales ca lodge-ul din Nakuru era abia deschis si arata atat de bine incat a fost nominalizat in topul celor mai luxoase hoteluri din lume. In Samburu am ales ceva mai ieftin si s-a vazut diferenta la mancare, Aveam si un domn care ne pazea de elefanti cu pusca. Dar apoi ne-a povestit o prietena ca ea a dormit in cort si ca trebuiau sa fie foarte atenti ce distanta lasau intre corturi ca sa aiba elefantii loc sa treaca, altfel calcau direct pe ei. Deci la noi a fost in continuare lux.

 

2. Ce ati mancat pe acolo?
Pe perioada in care era in parcuri, am mancat ce primeam de la logde-urile in care stateam. Iar aici depinde de cate stele ai ales. La Sopa, noi aveam bufet suedez, deci diversitatea era foarte mare. Noua in Kenya mancarea ni s-a parut usor fara gust, dar asta e alta poveste. Cand am stat in Samburu nu ne-a placut deloc ce am mancat, totul era saracacios, bazat pe carne si fainoase, cu deficit de fructe si legume, ca doar erai in the middle of nowhere. Poti oricum sa iti cumperi provizii in timp ce parcurgi distantele dintre parcuri. Noi ne-am luat un manunchi de banane care ne-au tinut cateva zile si niste avocado pe care ni l-a furat o maimuta cat am intrat la toaleta (a uitat ghidul acoperisul ridicat). Mai este o practica sa primesti pranzul la pachet, pentru ca excursiile de la agentii au mesele incluse. Dar sa te astepti la pui in folie de aluminiu, suc la cutie si biscuiti.

 

3. V-ati cumparat excursia din tara sau direct acolo?

Desi noi calatorim mereu fara agentie, de data asta am colaborat cu Fresh Holidays, iar experienta a fost excelenta. In primul rand au deal-uri mult mai bune cu agentiile, pentru ca trimit constant clienti in safari, au ei grija ca tot ceea ce s-a stabilit sa se si intample si au parteneri locali care le fac recomandari exact pe nevoile clientilor. Locurile in care am stat noi erau imposibil de atins daca le luai de pe booking, asta in cazul in care gaseai loc. Majoritatea agentiilor locale blocheaza locurile din timp, mai ales daca mergeti in sezon.

 

4. V-ați facut vaccinuri?

Pentru zonele in care am mers noi nu era obligatoriu niciun vaccin, asa ca am decis sa nu ni le facem nici pe cele recomandate. Verifica din timp pe site-ul oficial, iar daca te hotarasti sa faci vreunul, e important sa il faci din timp.

 

5. E periculos in safari?

Nu, chiar deloc.

 

6. Private safari vs. Shared safari

 

7. Cate și ce parcuri recomandati sa vizitam?

 

8. Cand sa mergem in safari?

 

9. Cat de scump este un safari?

 

10.

LEAVE A COMMENT