Mexico, mi amor | Umami Brunch, septembrie
Sezonul oficial de vacanta s-a cam incheiat, asa ca ce moment mai bun ca asta pentru a-ti alege o noua destinatie.
Noi am ales ca pe 29 septembrie, la AWE (Palatul Universul), de la ora 11:00, sa aducem Mexicul pe tasting table-ul Umami Brunch.
In urma cu patru ani, m-am indragostit iremediabil de bucataria mexicana. E de ajuns sa spun Mexic si simt deja miros de lime proaspat stors si furnicaturi pe limba de la sosurile picante. Eram in casa unui francez care nu s-a mai lasat dus din America Centrala, gateam pe furis pollo con mole cu doamna care se ocupa de curatenie si am inteles pentru prima data cate arome poate avea ceea ce pana atunci etichetam simplu – spicy, dar si cum ciocolata este accesoriul perfect pentru carne, ca fratele mai mare si mai dur al bananelor poate fi garnitura si, tot atunci, mi-am umplut bagajul de ingrediente pentru a recrea acel preparat care mi-a invadat toate simturile si care ma putea ajuta sa le povestesc Mexicul prietenilor si familiei.
Primul stoc de ardei uscati a fost livrat via Timisoara de catre o prietena prinsa in trecere prin Mexic, alt stoc de produse mexicane a ajuns via Londra, iar Ambasada Mexicului in Romania Echipei de oameni pasionati de mancare s-a alaturat atasatul cultural de la Ambasada Mexicului, Anaeli Victorica Razo, care impreuna cu Silviu, Olguta de la Pastry-Workshop, Grain Trip, Alina de la Ciocolata si Vanielie, mama si subsemnata gatim ceea ce ne propunem sa fie o adevarata experienta mexicana si am intitulat-o sugestiv – Mexico, mi amor.
Pe tasting table:
Gorditas cu barbacoa de miel
Tostadas cu ceviche de pește, grapefruit și guacamole
Pui cu sos mole de ciocolată și chili
Huevos rancheros cu requeson și flori de dovleac
Tacos cu chorizo mexican
Chilaquiles cu pastă de fasole neagră, brânză și sos roșu
Elotes cu chili, brânză si maioneză
Fajitas de legume
Escabeche (murături mexicane)
Sosuri: Pico de gallo, salsa verde, salsa cu semințe de dovleac
Tamales în foi de porumb cu prune aromatizate și nuci
Churros cu sos de ciocolată caldă și chili și sos de dulce de leche (Ciocolata si Vanilie)
Tres leches cu mango și fructul pasiunii (Ciocolata si Vanilie)
Chocoflan cu chili și cocos (Pastry-Workshop)
Tortilla de porumb și de grau (Grain Trip)
Cafea Nespresso
Aqua fresca de pepene roșu
Cocktail Paloma cu tequila, lime și grapefruit (Barmania)
Vin spumant
Pretul este 165 lei.
Sunt doar 50 de locuri disponibile, iar confirmarea locurilor se face doar in momentul in care s-a facut plata. Scrie-mi pe adelinamaria.ro@gmail.com sau suna-ma la 0722193066 pentru intrebari si rezervari.
Umami Brunch este un concept de eveniment lunar dedicat food lover-ilor si organizat sub forma unui tasting table pe care se regasesc gusturi specifice diverselor locuri din lume, in functie de tematica fiecarui eveniment (alegem bucatarii de care ne-am indragostit cand le-am testat si practicat la ele acasa, in calatoriile noastre prin lume), dar si comfort food, adica acele mancaruri care ne amintesc de acasa. Meniul include cele mai reprezentative 20-25 de preparate sarata si dulci din bucataria traditionala a tarii alese si sunt gatite in colaborare cu specialisti si producatori locali – brutari, cofetari, etc, dar si cu oameni care au cunoscut indeaproape bucataria respectiva.
Da join grupului Umami Brunch si descopera povestile preparatelor si ingredientelor de pe tasting table. Tot aici vorbim despre gusturile pe care le descoperim in diverse colturi de lume si uneori mai publicam si retete testate in bucataria Umami Brunch sau alaturi de localnici.
Un concept storiestoshare.ro