1 an de la avanpremiera Umami Brunch
Salut! Numele meu este Adelina si sunt food lover.
De mai bine de 10 ani calatoresc ca sa mananc si cand nu fac asta, mananc ca sa calatoresc.
Cred ca mancarea este limba noastra materna. Cred ca mancarea este instrumentul prin care poti intelege cultura unei tari. Cred ca mancarea aduce oamenii impreuna si le ofera bucurie. Si mai cred ca viata e prea scurta ca sa mananci aceeasi mancare in fiecare zi.
In urma cu un an, eram in Tel Aviv cu sotul meu si inca doi prieteni, traiam pe propria piele cele de mai sus si mi-am zis ca trebuie sa existe o modalitate prin care sa ne bucuram de lucrurile astea mai des. O data pe luna daca se poate.
M-am intors acasa hotarata sa fac un experiment despre care nu stiam multe, dar doua lucruri erau clare – se va numi Umami Brunch si va fi organizat in jurul unei mese lungi pe care vom pune mancaruri din diverse locuri din lume.
In nicio saptamana, am organizat avanpremiera Umami Brunch – adica o petrecere de ziua mea la care am invitat vreo 30 de prieteni, direct din prima zi, ca sa nu fiu tentata sa dau inapoi. Au acceptat toti. Ba chiar am aflat ca erau in tara si cei care in mod normal nu sunt, asa ca i-am invitat si pe ei.
Apoi spatiul din vis, pentru ca a existat si un vis, s-a confirmat in 20 de minute de cand am dat send e-mailului si a fost boost-ul de incredere de care aveam nevoie si pentru care voi ii fi pentru totdeauna recunoascatoare lui Andrei. Asta s-a intamplat luni.
De marti pana joi m-am vazut cu Grain Trip, brutaria calatoare de pe Nerva Traian, si am pus maiaua la cale. „Facem malawach”, mi-a spus Valentina rasfoind o carte cu painile lumii. „De cand tot asteptam un motiv sa o coc.” Narcoffee a zis ca le place la nebunie ideea asa ca se alatura cu cafea de specialitate. A urmat crama Carastelec si vinurile lor efervescente. Ba chiar si un DJ s-a autopropus pana la finalul saptamanii.
Vineri am chemat-o de urgenta pe maica-mea la Bucuresti si de sambata dimineata pana duminica dimineata am gatit vreo 15 feluri de mancare si dulciuri, majoritatea in premiera si cu influente israeliene, ca doar eram abia intorsi din Tel Aviv. Sigur ca era si pentru prima data cand gateam asa multa mancare. Dar gateam pentru prietenii mei, asa ca am inlocuit lipsa de experienta a mainilor cu experienta papilelor, dar si cu pasiunea si calitatea ingredientelor.
Avanpremiera Umami Brunch a aratat asa.
Feedback-ul a fost coplesitor de bun.
Eu nu am muncit niciodata mai mult ca in weekend-ul ala.
Asa ca desi filmul de mai sus e dovada ca planul era sa merg mai departe, dupa experienta din teren, am zis ca nu imi mai trebuie asa ceva.
4 luni mai tarziu, in iunie, mi s-a facut pofta :))
Asa ca mi-am luat inima in dinti, am creat un eveniment pe Facebook in care am scris ce am de gand sa gatesc si l-am postat pe contul meu personal. Mi-am promis ca va fi prima din cele sase editii consecutive Umami Brunch, una pe luna, de fiecare data bucataria altei tari. Indiferent cat de greu imi va fi, nu ma voi opri.
La finalul celor sase luni, numaratoarea arata cam asa:
2 orase 6 editii Umami Brunch, dintre care 5 sold out
94 de preparate din 12 tari de pe 5 continente
19 parteneri
13 oameni in echipa
334 de food loveri
2 evenimente private
15 retete pe blog
aproape 1000 de oameni care s-au alaturat organic comunitatii in grupul Umami Brunch
Si acum, incotro?
Vreau sa fac lumea mai delicioasa!
Imi place la nebunie sa creez experiente gastronomice care aduc oameni impreuna, le dau curaj sa experimenteze gusturi si locuri noi si le ofera fericire.
In 2020, continuam sa calatorim in jurul lumii ghidati de papilele noastre. Itinerariu va include doar tari in care noi am experimentat bucatariile locale, dar nu va ingrijorati, lista e lunga, iar anul asta mai adaugam cateva tari.
Ne intoarcem in doua dintre destinatii pentru a gati impreuna cu localnicii si a ne umple din nou valizele cu diverse ingrediente, dar experimentam si bucatarii noi pe care abia asteptam sa le punem pe tasting table.
Umami Brunch va continua sa ne adune in jurul mesei si am creat un cadru care sa ne conecteze mai mult. (Da, am fost atenti la tot ceea ce ne-ati spus, chiar si intre doua muscaturi de pastilla)
De-a lungul anului, vom experimenta alte patru formate noi pe care abia asteptam sa vi le dezvaluim. Unele sunt foarte dulci, altele au incluse adieri de vant sau aduc muntele la Mahomed, uneori ne vedem si la alte ore sau ne plimbam prin locuri faine din oras, etc.
Continuam sa gatim ca pentru gasca de prieteni si sa ne bucuram de ceea ce facem, dar nu inainte de a va spune
MULTUMESC
Multumesc pentru ca sunteti.
Multumesc pentru ca ati crezut in noi chiar daca nu ne cunosteati, nu aveam eticheta de chef si maximum ce ati gustat din mainile mele inainte au fost niste experiente de leadership, ce-i drept, geniale.
Multumesc pentru curajul de a experimenta gusturi noi sau a le mai da o sansa celor cu No No No pe lista voastra. Am convertit la miel si coriandru cateva zeci de oameni si sunt foarte recunoascatoare.
Multumesc pentru bucuria din ochii vostri cand ne mai intalnit prin diverse locuri si ma intrebati: Tu esti Umami Brunch? Nu sunt eu, suntem toti, dar va multumesc.
Multumesc pentru relaxarea pe care o aduceti la fiecare eveniment, dar si pentru ca continuati sa poftiti alaturi de noi chiar daca nu ati ajuns inca la niciun eveniment
Multumesc pentru ca v-ati lasat cuceriti de bucatariile de pe tasting table si ati plecat apoi sa le descoperiti prin lume.
Multumesc si pentru ca v-ati luat bilet de avion ca sa veniti la Umami Brunch
Multumesc pentru ca ati crezut in noi cand totul era inca un vis scris pe o foaie, dar si pentru ca ati investit in noi, cele cateva sute de food loveri din comunitatea Umami
Multumesc Adi, Ambasada Israelului, Ambasada Mexicului, Andreea, Atelier Interesart, AWE, Barmania, Bogdan, Carastelec, Dani, Darmina, Denisa, Doro, Grain Trip, Pastravaria Bologa, Laptaria cu caimac, Legoomi, Meda, Microgreens, mama, Misu, Narcoffee, Nespresso, Petro Vaselo, Poemi, Sat in oras, Silviu, Teka, Timian, Valeria.