Tagine de pui cu lamai fermentate și masline mov #Maroc

TOUCH THE WORLD

Tagine de pui cu lamai fermentate și masline mov #Maroc

Probabil cel mai mentionat fel de mancare de neratat in Maroc este tagine-ul de pui cu lamai fermentate/murate, asa ca sigur il vei cauta cand vei ajunge la el acasa, dar pana atunci, poti sa il gatesti si sa ai A taste of Morocco. La Umami Brunch, i-am dedicat Marocului editia din octombrie, asa ca aceasta reteta insotit-o de un strat generos de fulgi de migdale copti cu scortisoara, am imbracat-o in foi subtiri de placinta coapte de Grain Trip si apoi am pus-o pe tasing table sub eticheta Pastilla.

Aici pun reteta clasica pe care iti sugerez sa o gatesti in tagine, faimosul vas de lut cu coif, dar merge la fel de bine si in orice oala de lut, ori in caz extrem, intr-o tigaie de fonta.

 

INGREDIENTE
6 pulpe de pui
3 linguri de ulei de masline
200g de ceapa rasa sau tocata foarte marunt
8 catei de usturoi
2 lingurite de chimion
2 lingurite de turmeric
2 lingurite de ghimbir
1 lingurita de paprika
2 batoane de scortisoara
cateva fire de sofran inmuiate in apa fierbinte
supa de pui sau de legume (daca ai prin frigider)
1 lamaie fermentata (am gasit doar aici, dar am de gand sa imi prepar singura cateva borcane)
100g masline mov sau verzi
1 pumn de migdale coapte cu putina miere si sare

 

MOD DE PREPARARE
Condimenteaza pulpele cu sare si piper  si prajestele in uleiul  incins pana prin culoare. Da-le deoparte si in aceiasi tigaie, fara sa o cureti, pune ceapa si usturoiul si prajestele la foc mic si cu capac pana devin transparente si se inmoaie. Daca e nevoie, mai adauga din cand in cand putina apa, ca sa nu se lipeasca.

Adauga toate condimentele si prajeste-le pentru 2 minute.

Pune pulpele de pui si completeaza cu supa/apa cat sa ai lichid pana la jumatatea pulpelor. Adauga si pulpa de la lamaie tocata marunt. Pune capacul si gateste la foc mic in jur de 40 de minute, pana cand puiul este foarte fraged. In ultimele 10 minute, adauga coaja de lamaie tocata marunt si maslinele.

Iti recomand sa ii pui alaturi un cuscus simplu si deasupra cateva migdale pentru un plus de textura. Marocanii nu lasa nimic in farfurie, asa ca am nevoie si de o paine khobz pentru a curata tot sosul. Noua ne-a copt Grain Trip niste minunatii de paini khobz cu maia, dar pana ii convingem sa le puna in raft zilnic, poti alege alta paine pufoasa.

 

umamibrunchmaroc-76

umamibrunchmaroc-20

 

 

LEAVE A COMMENT