Reteta: Orez lipicios cu cocos si mango #thailanda

TOUCH THE WORLD

Reteta: Orez lipicios cu cocos si mango #thailanda

V-am mai povestit cat de mult iubim noi bucataria thailandeza si cum inca nu am descoperit alta mai completa, asa ca ni se intampla des sa aducem Thailanda la noi in bucatarie. Asta cand nu dam direct o fuga la Tuk Tuk ca sa ne ptolim dorul.

Astazi va propunem o reteta perfecta pentru un mic dejun lenes de duminica sau un desert usor la orice ora. Paisonatii de mango si cocos sa se aseze pe primele randuri. Si un orez lipicios face cat multe cuvinte neinspirate, asa ca noi ii spunem retetei si „Declaratie de dragoste”. Dureaza 20 de minute, asa ca nu va panicati daca va foame si pofta deja. Dati repede o fuga pana la Mega.

INGREDIENTE
100 g orez lipicios (daca nu gasesti varianta thailandeza, foloseste un orez clasic, ideea e sa il eviti de cel de tip basmati)
250 g lapte de cocos Alpro
1 cutie lapte cocos thai (optional)
1 mana de fulgi de cocos bio
1 mango copt|
zahar de palmier / sirop de agave

MOD DE PREPARARE
Pune laptele si fulgii de cocos la fiert. Adauga orezul si nu-l scapa din ochi. Amesteca des si da focul foarte mic. Cand orezul e fiert (musai sa fie moale), teoretic si consistenta e perfectă. Dar daca vezi ca mai vrea lapte, fa-i pofta pana se fierbe bine orezul. Indulceste-l apoi dupa gustul tau. Poate fi mancat si cald si rece, dar mereu alaturi de cateva felii de mango copt bine (noi il tinem infasurat in hartie intr-un loc intunecat pentru 2-3 zile, iar cand vedem ca e moale, il mancam). Ca sa dea bine pe Instagram, te sfatuiesc sa tai mango like a pro.

Thailandezii adauga si un sos de cocos care potenteaza foarte bine gustul. Il poti prepara foarte simplu – pui cutia de lapte de cocos thai intr-un vas si il fierbi la foc mic pana se ingroasa impreuna cu putin zahar. La fel de bine poti adauga direct in compozitie laptele thai. Noi incercam sa il evitam pentru ca are agenti de ingrosare, dar recunostem ca are un gust mult mai puternic decat Alpro.

Imaginea este din vacanta, d-asta sunt si boabele prajite de orez, dar noua nu ne-au placut, asa ca nu le-am inclus nici in reteta.

Uneori, un orez lipicios face cat multe cuvinte neinspirate, asa ca noi ii spunem retetei si „Declaratie de dragoste”.

LEAVE A COMMENT