Orez negru cu mango si lapte de cocos #malaezia

TOUCH THE WORLD

Orez negru cu mango si lapte de cocos #malaezia

Poate deja ai incercat reteta de orez lipicios cu mango, asa ca in cazul in care te intrebi cu ce e diferita reteta asta, raspunsul este aroma, textura, culoare. Si stiu ca e suprinzator, dar te asigur ca merita incercat.

Daca nu ai frunze de pandan, poti opta pentru vanilie sau cardamon, iar orezul negru glutinos poate fi inlocuit si cu orez negru italian, doar ca vei obtine o consistenta usor diferita. Pastreaza totusi culoarea orezului ca sa ai parte de acea aroma de nuci coapte.

INGREDIENTE
400g orez negru glutinos (eu am luat de la Asian’n bucate)
100g frunze de pandan (am gasit congelate, tot la Asian’n bucate) sau 1 pastaie de vanilie (o tai pe jumatate pe lungime, scoti semintele cu lama cutitului si pui si teaca la fiert impreuna cu ele) sau 4 seminte de cardamon verde (pisate usor, cat doar sa se sparga samanta)
1 mango curatat si taiat cuburi
150g banana taiata felii
120ml lapte de cocos
sare
Sirop
200g zahar de palmier
80g frunze de pandan sau vanilie sau cardamon

MOD DE PREPARARE
Lasa orezul la hidratat in apa rece peste noapte, apoi spala-l de cateva ori, pana apa ramane limpede.

Pune-l la fiert intr-o oala impreuna cu 1.2L apa, frunzele de pandan stranse ca intr-un ghem (vanilia sau cardamonul, in caz ca folosesti inlocuitor), plus o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot apa, fierbe orezul la foc mediu pentru aproximativ 35 de minute. E important sa amesteci cat mai des pentru a obtine o consistenta cremoasa. La final, orezul trebuie sa fie fiert, dar totusi sa i se simta textura, iar apa sa fie absorbita. Scoate frunzele de pandan si acopera orezul ca sa ramana cald.

Cat orezul se fierbe, prepara siropul.

Intr-o cratita mica, amesteca zaharul, frunzele de pandan si 130ml de apa. Fierbe la foc mediu pentru aproximatic 20 de minute. Cantitatea de lichid ar trebui sa scada la jumatate.

Pune 50ml din sirop in orez, amesteca si pune orezul in boluri. Aseaza deasupra bucatile de mango si banane, pune laptele de cocos (in caz ca nu are consistenta unui iaurt, poti sa il faci mai lichid adaugand un pic de apa) si siropul ramas.

Iti recomand sa il mananci cald, dar si rece este excelent.

 

 

LEAVE A COMMENT