Involtini de sardine cu stafide, fistic, muguri de pin și pesmet #sicilia

TOUCH THE WORLD

Involtini de sardine cu stafide, fistic, muguri de pin și pesmet #sicilia

Daca nu s-ar curata atat de greu, sardinele ar putea oricand sa urce pe podium alaturi de cei mai sanatosi si gustosi pesti. Pesemne ca m-am lasat impresionata de toate aspectele astea pozitive si am ignorat munca cu care a venit la pachet decizia de a include sardinele in meniul de la Umami Brunch – A taste pf Sicily. Dar nu e cazul sa te sperii. Cand ai de la 10 oaspeti in sus e complicat (eu am avut vreo 50). M-am hranit insa cu sunetele pe care le scoteau oamenii cand le mancau. Deci iti garantez ca o sa iti placa la nebunie preparatul asta sicilian, chiar si daca pestele nu e your best friend.

 

INGREDIENTE (2 persoane)
6 sardine proaspete si ideal filetate (incearca la Carrefour sau in Piata Obor)
1 lingura stafide tocate marunt
1/2 lingura fistic maruntit
1/2 lingura muguri de pin copti putin in tigaie si apoi zdrobiti usor, cat doar sa se sparga
3 linguri pesmet
1 catel usturoi tocat foarte marunt
zeama 1/2 portocala
coaja de lime
zeama lime
ulei de masline
foi de dafin
scobitori de lemn sau bambus

 

MOD DE PREPARARE
Daca ai noroc, o sa gasesti sardinele deja filetate, daca nu, iti trebuie un pic de zen ca sa le cureti si apoi sa le filetezi. Poti sa te inspiri din acest video. Apoi indeparteaza capetele si cozile sardinelor si taie-le pe jumatate. Mai verifica o data sa nu fi ramas solzi si unde poti, mai smuge din oase. O sa iti multumesti mai tarziu. Condimenteaza sardinele cu sare si putina zeama de lime si lasa-le deoparte.

Incinge tigaia si apoi adauga o lingura de ulei de masline sau de cocos. Pune usturoiul si pesmetul si prajestele la foc meniu pana pesmetul devine auriu. Atentie totusi sa nu il arzi. Adauga apoi fisticul, stafidele, mugurii de pin, zeama de lime si de portocala si putin ulei de masline. Amesteca 1 minute si apoi stinge focul. Daca compozitia ti se pare prea uscata, mai hidrateaz-o cu putina apa.

E timpul pentru rulori imperfecte.
Ia pe rand jumatatile de sardina, presara peste ele amestecul fara sa te ingrijorezi de cantitate. O sa vezi ca oricum surplusul va cadea. Roteste usor sardina si apoi fixeaza-i capatul cu o scobitoare. Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Intre ele pune din loc in loc cate-o frunza de dafin, presara apoi putin pesmet si fistic maruntit si gata. Baga-le in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 12-15 minute, pe program cu ventilator, ca sa se rumeneasca.

Pune langa ele o salata de ierburi care iti plac, stropite cu un pic de ulei de masline si otet balsamic, sau daca vrei sa faci un fusion, nu ar fi rau nici un sos de iaurt grecesc cu un pic de menta si coaja de lime sau portocala.

LEAVE A COMMENT