Archives

TOUCH THE WORLD

Salata tabouleh cu quinoa neagra, merisoare si caju #israel

Cu ocazia zilei mele de nastere am organizat un brunch cu tematica A taste of Israel, iar din cele peste 10 tipuri de preparate de pe tasting table, salata asta s-a numarat printre preferate. E simplu de facut, foarte hranitoare si gustul o sa te cucereasca.

Humus cu ardei copt #israel

Sunt unele preparate pe care chiar daca stiu ca vor trece niste ani pana le va mai veni poate randul sa le reiau, sunt atat de bune incat e pacat sa nu le dai mai departe. Este si cazul acestui humus cu ardei copt, caruia ii dau si oficial titlul de cel mai bun humus pe care l-am mancat. Si am mancat in muuulte locuri din lume humus, plus tot ce am mai inventat eu acasa.

Gusturi de savurat in Tel Aviv

Ingrediente si mancaruri pe care sa le cauti atunci cand ajungi in Tel Aviv pentru a intelege bucataria israeliana.

Ciocolată de casă cu migdale și vișine deshidratate #romania

Sunt cateva deserturi care sunt atat de simplu de facut incat parca simt ca nici nu merit laudele, asa ca de cele mai multe ori, fac tot posibilul sa le evit. Doar ca aceasta ciocolata de casa este atat de iubita de cei dragi, incat ajung sa o fac cel putin o data pe an […]

Tort Fusion

  Ce faci cand te lovesc creativitatea si poftele deopotriva? Pui toate deserturile preferate intr-unul, cum ar spune un prieten. Cu siguranta acest tort are tot potentialul de a face furori si in realitate si in poze :)) Si ce e si mai fain la el e ca te poti decide oricand sa pastrezi doar […]

Unde mancam in Iasi

Dupa vizite repetate si recomandari de la multi prieteni ieseni, iata ca in sfarsit avem un top personal al locurilor in care sa mancam si sa bem in Iasi.

Cum a fost la Maize – restaurantul clasat pe primul loc in ghidul Gault&Millau Romania

Cand am mers la Maize, saptamana trecuta, nu aveam cum sa stim ca avea sa fie numit cel mai bun restaurant din Romania conform proaspat-lansatului ghid frantuzesc Gault&Millau.  Dupa 5 luni de evaluare, cateva sute de vizite in peste aproape 150 de restaurante si localuri pop din Romania, Maize -farm to table si Chef Alex  Petriceanu au primit cel mai mare punctaj si implicit titulatura de Bucatarul anului 2018.

Chiftelute cu somon #thailanda

Reteta thailandeza de chitelute cu somon pe care am invatat-o la Jamie Oliver’s Cookery School din Londra.

Cina la Jamie Oliver’s Fifteen din Londra

Am fost sa mancam la primul restaurant deschis de Jamie Oliver, cunoscut ca restaurantul lui de semnatura.

Cinci piete de weekend pe care sa nu le ratezi cand ajungi in Londra

Daca vrei cu adevarat sa descoperi Londra și mai esti si gurmand, mergi la faimoasele piete de weekend ca sa mananci si sa faci cumparaturi alaturi de localnici.