GUSTURI

TOUCH THE WORLD

Ciocolată de casă cu migdale și vișine deshidratate #romania

Sunt cateva deserturi care sunt atat de simplu de facut incat parca simt ca nici nu merit laudele, asa ca de cele mai multe ori, fac tot posibilul sa le evit. Doar ca aceasta ciocolata de casa este atat de iubita de cei dragi, incat ajung sa o fac cel putin o data pe an […]

Tort Fusion

  Ce faci cand te lovesc creativitatea si poftele deopotriva? Pui toate deserturile preferate intr-unul, cum ar spune un prieten. Cu siguranta acest tort are tot potentialul de a face furori si in realitate si in poze :)) Si ce e si mai fain la el e ca te poti decide oricand sa pastrezi doar […]

Unde mancam in Iasi

Dupa vizite repetate si recomandari de la multi prieteni ieseni, iata ca in sfarsit avem un top personal al locurilor in care sa mancam si sa bem in Iasi.

Cum a fost la Maize – restaurantul clasat pe primul loc in ghidul Gault&Millau Romania

Cand am mers la Maize, saptamana trecuta, nu aveam cum sa stim ca avea sa fie numit cel mai bun restaurant din Romania conform proaspat-lansatului ghid frantuzesc Gault&Millau.  Dupa 5 luni de evaluare, cateva sute de vizite in peste aproape 150 de restaurante si localuri pop din Romania, Maize -farm to table si Chef Alex  Petriceanu au primit cel mai mare punctaj si implicit titulatura de Bucatarul anului 2018.

Chiftelute cu somon #thailanda

Reteta thailandeza de chitelute cu somon pe care am invatat-o la Jamie Oliver’s Cookery School din Londra.

Cina la Jamie Oliver’s Fifteen din Londra

Am fost sa mancam la primul restaurant deschis de Jamie Oliver, cunoscut ca restaurantul lui de semnatura.

Cinci piete de weekend pe care sa nu le ratezi cand ajungi in Londra

Daca vrei cu adevarat sa descoperi Londra și mai esti si gurmand, mergi la faimoasele piete de weekend ca sa mananci si sa faci cumparaturi alaturi de localnici.

Cafea à la Cluj

Suntem indragostiti de cafea, asa ca am vrut sa aflam unde se bea cea mai buna cafea in Cluj. Un prieten drag, la randul lui pasionat de cafea, ne-a fost ghid pentru un weekend.

Ce am invatat la Jamie Oliver Cookery School

14 lucruri pe care le-am invatat despre gatit la scoala lui Jamie Oliver din Londra si pe care le poti aplica si tu in propria bucatarie.

Focaccia pufoasa cu rosii cherry, masline si rozmarin #italia

Reteta de foccacia, paine autentica italiana, care strange prietenii in jurul mesei. Aluatul simplu si pufos poate fi facut de oricine si insoteste foarte bine cateva bucati de branza si un pahar de vin.