Itinerariu gratuit cu trenul pentru tinerii de 18 ani – refacerea Drumului Regelui in exil

TOUCH THE WORLD

Itinerariu gratuit cu trenul pentru tinerii de 18 ani – refacerea Drumului Regelui in exil

Tinerii de 18 ani sunt incurajati sa isi ia inima in dinti si sa plece gratuit cu trenul prin Europa, singuri sau impreuna cu un grup de maximum 5 prieteni, pentru a sarbatori Anul european al patrimoniului cultural, cu sprijinul Comisiei Europene. Persoanele selectate vor pleca în călătorie în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018, in maximum 4 tari. Pentru noi calatoriile sunt forma cea mai autentica de invatare si explorare, asa ca dam mai departe aceasta veste si va incurajam si pe voi sa faceti acelasi lucru.

 

Cu exceptia copiilor care au fost norocosi sa se nasca in familii care si-au permis diverse calatorii prin lume, pentru multi tineri aceasta oportunitate poate reprezenta prima iesire din tara, ori daca nu, prima iesire fara parinti.  Asa ca ne-am gandit cum ar putea sa ii dam acestei experience o insemnatate si mai mare. Din acest motiv ne-am hotarat sa propunem un itinerariu incarcat cu istorie – refacerea drumul parcurs de Regele Mihai in exil de la Sinaia la Lausanne, in 1944. Calatoria include si opriri de cateva zile pentru a intelege un pic din diversitatea popoarelor vecine care sunt legate de Romania prin cel mai spectaculos fluviu din Europa, Dunarea.

 

Prima oprire: Budapesta, Ungaria

Dupa 14 ore petrecute in tren intre Sinaia si Budapesta, ai nevoie de doua sau chiar trei zile de relaxare pentru a te pierde in Buda si in Pesta – asezate de-a lungul Dunarii. Iti recomandam sa simti vibratia orasului atat de pe dealul Gellert Hill, cat si de la nivelul fluviului, de pe insula Margaret. Ambele obiective fac parte din Patrimoniul UNESCO. 

 

A doua oprire: Viena, Austria

Calatoria continua pana la Viena, unde timp de 3 ore nici nu ai timp sa iti intinzi bine picioarele ca deja trebuie sa cobori. Daca pleci la pranz din Budapesta, vei avea timp sa vizitezi Viena la apus. Timp de inca 3-4 zile te poti bucura in tihna de oras.  Viena e dincolo de un oras, e o adevarata experienta.

 

A treia oprire: Innsbruck, Austria

Pentru o noapte sau chiar doua trebuie sa te opresti in inima Tyrol-ului, la Innsbruck, unde vei vedea o alta Austrie, o Austrie a muntilor – incalzirea perfecta pentru Elvetia. Traseul te va purta apoi si prin Liechtenstein, o tara cu doar 33.000 de locuitori, atat de mica ca nici nu va fi luata in calcul pentru limita maxima de 4 tari vizitate pe care o ai :)).

 

A patra oprire: Lausanne, Elvetia

Dupa Innsbruck, calatoria cu trenul va lua drumul muntilor si a peisajelor de poveste din tara cantoanelor, pana la Lausanne sau pana unde iti doresti tu in Elvetia. Daca tot ajungi in Lausanne, e pacat sa nu vezi Muzeul Olimpic sau Château de Saint-Maire.

Sursa: LT

 

Acest traseu, desi indicat este sa il concepi astfel incat sa iti mai lasi ceva de vizitat si pe intors, suntem convinsi ca te va seca de energie si resurse financiare suficient cat la intoarcerea din Elvetia sa incerci legaturi de trenuri cat mai directe spre casa.

 

Rezumat itinerariu propus: 60 de ore, 14 zile, 4 opriri.

 

Vrei sa te inspiri si pentru alte rute populare cu trenul prin Europa? Acceseaza link-ul de mai jos sa descoperi itinerarii precum lagarele de concentratie din Polonia sau poate chiar spre cercul Polar: https://www.interrail.eu/en/plan-your-trip/interrail-railway-map

Nu uita ca poti aplica pentru obtinerea pass-urilor de calatorie gratuite pana pe 26 iunie 2018, ora 12:00 (CET)

LEAVE A COMMENT