I am South Africa

TOUCH THE WORLD

I am South Africa

„You are in Africa, you must be mobile”, ne raspunde un indragostit de cafea care ne-a auzit ca ne minunam de metoda prin care se plateste in locul in care ne bem cafeaua. Scanezi un QR code afisat in zona casei, dai accept si banca face restul. Era prima noastra dimineata in Cape Town, asa ca urma sa constatam ca asa se plateste peste tot, inclusiv la micile tarabe improvizate din Art Market – un targ stradal unde isi dau intalnire saptamanal toate bucatariile din lume.

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

 Am regasit-o aici si pe doamna pe care am fotografiat-o pe furis in cafenea. M-a cucerit pulover-ul ei galben tricotat si dintii albi care insoteau unul dintre cele mai frumoase zambete pe care le-am vazut vreodata. De data asta este in spatele tejchelei si isi atrage clientii ca un magnet. Vinde caju si migdale imbracate in cele mai nebunesti combinatii. Eu nu le-am putut rezista celor cu cacao si scortisoara, iar Adi a vrut musai o poza cu ea.

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

Targul se transforma cand pe strada rasuna primele acorduri de chitara. Parca am fi schimbat o optiune intr-o aplicatie de mobil si acum toti oamenii merg, manca, gatesc sau orice mai au ei de facut, pe ritmuri de reggae. In Africa de Sud, daca vrei sa le castigi increderea oamenilor, dansezi. Pare ca nu este forma mai buna de a le arata ca meriti sa fii luat in seama. Daca in magazin auzi o melodie si incepi sa dansezi usor, auzi in urmatoare secunda un Yeees, girl! 

Africa_de_Sud_storiestoshare.ro

 De pe taramul masterchef-ilor am plecat intr-un alt loc rupt din rai – Company garden – o oaza de liniste si verdeata creata in trecut pentru olandezii care veneau in oras. Leagane de rachita gigantice, veverite mult mai prietenoase decat neamurile londoneze din James Park si multi oameni care profitau de liniste.

Africa_de_Sud_Storiestoshare.ro

Am mai ratacit pe strazi inca vreo doua ore si am ajuns in faimosul Waterfront, un cartier-port din care nu te mai lasi dus, mai ales daca apusul te prinde lenevind cu un pahar de Pinotage in fata.
Urmeaza doua saptamani in Africa de Sud, inceputul perfect pentru o luna cu miere si travel.
LEAVE A COMMENT